Pharmacy4u.gr | your online pharmacy
gr en
  • Εγγραφή
  • Σύνδεση
  • Kαλάθι

Dexsil Sport (Body Gel) 100ml

Κωδικός προϊόντος: 22820
Dexsil
Dexsil Sport (Body Gel) 100ml

Τζελ σώματος-
Τι είναι το ΠΥΡΙΤΙΟ
Το πυρίτιο είναι το δεύτερο συστατικό του φλοιού της γης (27% κατά βάρος), αμέσως μετά το οξυγόνο και πριν από το αλουμίνιο. Είναι ένα από τα 12 κύρια στοιχεία της στοιχειώδους σύνθεσης των οργανισμών.
Βρίσκεται σε αφθονία στον ορυκτό κόσμο, αλλά επίσης και σε φυτά και ζώα.
Οι λειτουργίες του πυριτίου στο φυτό είναι πολλαπλές: μεταβολισμός, ανάπτυξη, δομή των ζώων, αλλά ιδιαίτερα στον ανθρώπινο οργανισμό έχει κατασκευαστικό και λειτουργικό ρόλο.
Στη φύση, το πυρίτιο υπάρχει μόνο υπό μορφή συνδυασμών, επειδή αντιδρά ταχύτατα με το οξυγόνο. Αυτές οι μορφές είναι γενικά ελάχιστα διαλυτές και δύσκολα αφομοιώσιμες από τον ανθρώπινο οργανισμό.
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Το πυρίτιο είναι ένα από τα θεμελιώδη στοιχεία της έμβιας ύλης (φυτά, ζώα και άνθρωποι).
Είναι ένας αληθινός αρχιτέκτονας του ανθρώπινου σώματος που περιέχεται σε αυτό σε ποσότητα περίπου 7 γραμμαρίων, δηλαδή σε ποσότητα διπλάσια από το σίδηρο, γεγονός που επισημαίνει τη σημασία του από βιολογικής άποψης.
Το πυρίτιο υπάρχει σε διάφορα όργανα και αδένες, π.χ. στον πνεύμονα, τον σπλήνα, το ήπαρ, την καρδιά, τον εγκέφαλο, το πάγκρεας, τα επινεφρίδια, τον θύμο, καθώς και στους ιστούς του δέρματος και των παραγώγων του (μαλλιά, νύχια).
Κυρίως, είναι ένα από τα συστατικά του συνδετικού ιστού (χόνδροι, οστικοί ιστοί, λιπώδεις ιστοί και αγγειακοί ιστοί), που αντιπροσωπεύει τον πιο άφθονο σωματικό ιστό στο σώμα (30-40%). Χάρη στους δεσμούς του με το κολλαγόνο, την ελαστίνη, την κερατίνη και τις πρωτεογλυκάνες, το πυρίτιο συμβάλλει στην αρχιτεκτονική, τη σταθερότητα, την αντοχή και την ελαστικότητα όλων των συνδετικών ιστών του σώματός μας.
ΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Από τη γέννηση, το ανθρώπινο σώμα διαθέτει ένα απόθεμα πυριτίου το οποίο μειώνεται μη αναστρέψιμα με την πάροδο του χρόνου.
Με την ενηλικίωση του ανθρώπου, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί περισσότερο από το 80% των αποθεμάτων σε πυρίτιο.
Επιπλέον, η πρόσληψη πυριτίου στη διατροφή μας μειώνεται καθώς καταναλώνουμε όλο και πιο εξευγενισμένες τροφές (λευκό ψωμί, αποφλοιωμένα δημητριακά, αποφλοιωμένα φρούτα, κτλ.).
Επίσης, με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η εντερική του απορρόφηση.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Η παρουσία του πυριτίου κατάφερε να διατηρηθεί σεμεταβλητές ποσότητες στα κυτταρικά οργανίδια και συγκεκριμένα στα κεντριόλια και στα μιτοχόνδρια.
Μια τέτοια εμφύτευση σε ένα περιβάλλον έντονης μεταβολικής δραστηριότητας οδηγεί στην αντιμετώπιση της συμμετοχής του πυριτίου στην κυτταρική λειτουργία.
Επομένως, αν το πυρίτιο παρουσιαζόταν υπό μία μορφή απολύτως αφομοιώσιμη από το κύτταρο (ιδιότητες που επιτρέπουν τη διείσδυσή του στο επίπεδο του κυτταρικού τοιχώματος: μέγεθος, ηλεκτρικό φορτίο, κτλ.), θα μπορούσε να επέμβει στη βελτίωση σύνθετων μηχανισμών όπως ο κυτταρικός μεταβολισμός, η μεμβρανική μεταφορά, το σύστημα άμυνας ή ακόμη και οι ορμονικές λειτουργίες του οργανισμού.
ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗΣ
Φυσικά, το πυρίτιο συναντάται ουσιαστικά σε δυσδιάλυτες ορυκτές μορφές (SI02), που δύσκολα αφομοιώνονται από τον οργανισμό μας. Εξάλλου, όταν συναντάται σε διαλυτή μορφή (Si (OH)4), το πυρίτιο τείνει να αντιδρά γρήγορα και να δημιουργεί πολυμερισμένες μορφές, ελάχιστα αφομοιώσιμες. Αυτή η αντιδραστικότητα μπορεί να ανασταλεί από σταθεροποιητές που δημιουργούν μια στερεοχημική παρεμπόδιση γύρω από το μόριο (Si (OH)4), εμποδίζοντάς το να συνδεθεί με αυτό και επιτρέποντας τη βέλτιστη αφομοίωση πυριτίου από τον οργανισμό.
Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ένα μονομερές μόριο μειωμένου μεγέθους, το οποίο παρουσιάζει αυξημένη nδιαλυτότητα, ακόμη και με πιο αυξημένη συγκέντρωση.
ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ
Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι η γήρανση και η επιβράδυνση του μεταβολισμού συσχετίζονται με μια μείωση πυριτίου στον οργανισμό μας.
Η γήρανση της επιδερμίδας αποτελεί μέρος της καθολικής διαδικασίας γήρανσης, η οποία μεταφράζεται με την εμφάνιση ρυτίδων, την ευθραυστότητα της επιδερμίδας και την απώλεια της ελαστικότητάς της.
Γνωρίζοντας τη σημασία του πυριτίου για το μεταβολισμό του κολλαγόνου, της ελαστίνης και των γλυκοζαμινογλυκανών, είναι προφανές ότι η απώλειά του συνιστά έναν από τους κυριότερους παράγοντες που ευνοούν τη γήρανση της επιδερμίδας. Επίσης, συναντάμε αυτήν τη γήρανση και τη μείωση της περιεκτικότητας σε πυρίτιο σε επίπεδο αρθρώσεων και οστών, καθώς και στη γενική μείωση της αντοχής του οργανισμού, που οδηγούν σε μείωση της απόδοσης και ευθραυστότητα απέναντι στις ασθένειες.
Εφόσον η μείωση αυτή είναι η αιτία ή η συνέπεια ενός γενικότερου μηχανισμού, είναι προφανές ότι τα συμπληρώματα αφομοιώσιμου πυριτίου επιτρέπουν την επιβράδυνση των επιπτώσεων της γήρανσης.
Το πυρίτιο είναι επίσης ένα φυσικό αντιοξειδωτικό για την εξουδετέρωση των βλαβερών για τον οργανισμό ελεύθερων ριζών που μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση.
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ
Οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια ή άτομα που έχουν ένα ασύζευκτο ηλεκτρόνιο και επομένως «ελεύθερο» σε μια περιφερειακή τροχιά. Αυτά τα μόρια είναι πολύ ασταθή, έχουν πολύ σύντομη διάρκεια ζωής (της τάξης του μικροδευτερολέπτου) και είναι υψηλά αντιδραστικά σε χημικό επίπεδο.
Στο περιβάλλον τους προκαλούν αντιδράσεις οξείδωσης, ικανές να επιφέρουν σημαντικές και μη αναστρέψιμες βλάβες σε βασικές πρωτεΐνες και σε μεμβρανικά λιπίδια.
Τα αντιοξειδωτικά έχουν την ικανότητα να σταματούν αυτές τις αλυσιδωτές αντιδράσεις εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.
ΕΝΔΥΝΑΜΩΤΙΚΟ
Το πυρίτιο, υπό ορισμένες μορφές, μπορεί να θεωρηθεί μόριο «ατμομηχανή», δηλαδή μόριο το οποίο παρασέρνει και άλλα μόρια για να τα απελευθερώσει στο κέντρο των κυττάρων και κατά συνέπεια να αυξήσει τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
Η ενδυναμωτική δράση του μορίου πυριτίου επιτρέπει πολυάριθμους θεραπευτικούς συνδυασμούς με άλλα δραστικά συστατικά.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Το πυρίτιο συμμετέχει σε πολλές φυσιολογικές δραστηριότητες.
Παρεμβαίνοντας στη σύνθεση και τη διάταξη των ινών κολλαγόνου, ελαστίνης και γλυκοζαμινογλυκανών, το πυρίτιο χαρίζει ξανά τόνωση, ενυδάτωση, απαλύνει τις ρυτίδες, προστατεύει και βοηθά την αναγέννηση της επιδερμίδας.
Η ευεργετική δράση του πυριτίου στις αρθρώσεις είναι μία από τις κύριες ιδιότητες του:
Βελτιώνει την ευκινησία, ενισχύει τους χόνδρους και προλαμβάνει κινδύνους που συνδέονται με την έντονη φυσική δραστηριότητα των αρθρώσεων.
Το πυρίτιο συμμετέχει στο σχηματισμό της οστικής θεμελίου ουσίας και στην αποτιτάνωση.
Δρα διεγερτικά στη διαδικασία της μεταλλοποίησης.
Σε επίπεδο αγγείων, το πυρίτιο ευνοεί τη σύνθεση στοιχείων που προσφέρουν ευκαμψία στα τοιχώματα, γεγονός που επιτρέπει την υποστήριξη της κυκλοφορίας και τη προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Το DexSil Sport συνδυάζει τη δράση του Βιοενεργού Οργανικού Πυριτίου με τη δράση ενός συμπλέγματος:

Χονδροϊτίνη/ Γλυκοζαμίνη:
Βασικά συστατικά του χόνδρου που συμβάλλουν στην επιβράδυνση του εκφυλισμού των ιστών των αρθρώσεων.
Καμφορά:
Η καμφορά η οποία είναι γνωστή για τη θερμαντική της δράση, υποστηρίζει την περιφερειακή κυκλοφορία και ως εκ τούτου συμβάλλει στο ζέσταμα των μυών.
Μενθόλη:
Η μενθόλη έχει αποσυμφορητικές ιδιότητες.
Αιθέρια έλαια:
Αρωματική Γωλθέρια , Ευγενής Δάφνη - Συμβάλλουν στην αποκατάσταση των κουρασμένων και καταπονημένων μυών και μειώνουν τις κράμπες.

Ευλυγισία
Απόδοση
Αποκατάσταση
Συμβουλή χρήσης : Απλώστε λίγη ποσότητα τζελ δύο έως τρεις φορές την ημέρα στις επηρεαζόμενες περιοχές.
To τζελ σώματος DexSil Sport μπορεί να συνδυαστεί με το Βιοενεργό Οργανικό Πυρίτιο για βέλτιστα αποτελέσματα.
Αντενδείξεις : Να μη χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού και σε παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών.

-48%
Αρχική Τιμή:
16.68€

Τιμή Προσφοράς:

8.65€In stock New

Κερδίζεις:
8.03€NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα και μάθετε πρώτοι τις προσφορές & τους διαγωνισμούς μας!