ARKOCAPS Σίλυβο 45caps Προστασία του ήπατος

Κωδικός Προϊόντος: 15761

Product information

11,24 €
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ

Περιγραφή

Σίλυβο

Μέρος που χρησιμοποιείται: ο καρπός.

Ηπατική ανεπάρκεια, κίρρωση ήπατος, προστασία του ήπατος, πέτρες στη χολή, περίοδος με πολύ αίμα.

Ιστορία

Οι πρώτες αναφορές στο φυτό έχουν γίνει από τον Θεόφραστο κατά τον 4ο αι. π.χ όπου αναφέρεται με το όνομα "Πτέρνιξ". Στη συνέχεια ο Διοσκουρίδης συνιστά το "Μέγα Κενταύριον", ή "Σίλυβον" για την επούλωση των πληγών. Το 1650 ο Άγγλος βοτανολόγος Nicholas Culperer προτείνει το σίλυβο ως εξαιρετικό φάρμακο για τη χολή και τον σπλήνα, ενώ στις αρχές του 20ου αι. μιά σχολή βοτανολόγων, οι επονομαζόμενοι "Εκλεκτικοί" χρησιμοποιούν το εκχύλισμα του Silybum Marianum για την "Ηπατική συμφόρηση".

Το κύριο φυτό για το συκώτι

Από μία επιστημονικότερη σκοπιά, έχουν γίνει περισσότερες από 200 έρευνες πάνω στο γαϊδουράγκαθο επιτρέποντας την ταυτοποίηση μέσα στον καρπό του φυτού αυτού, τριών συστατικών (silybine, silychristine, silydianine) που σχηματίζουν ένα σύμπλεγμα (sily-marine) που προστατεύει το ήπαρ. Στην ηπατική κίρρωση, το silymarine καθιστά δυνατή την επαναδόμηση των κατεστραμμένων κυττάρων και την αποκατάσταση της μεταβολικής τους ικανότητας και μακροπρόθεσμα, καθυστερεί την εξέλιξη της κίρρωσης.

Χρησιμοποιείται επίσης για την καταπολέμηση της ιογενούς ηπατίτιδας και την αναστολή της χρόνιας. Επιπλέον διεγείρει την έκκριση της χοληδόχου κύστης και άρα βοηθά σε περιπτώσεις ηπατικής ανεπάρκειας και πέτρας στη χολή. Το σίλυβο είναι τέλος ένα φυσικό αιμοστατικό που χρησιμοποιείται σε συχνές αιμορραγίες της μύτης και στην έμμηνο ρύση με μεγάλη ροή αίματος.

45caps

Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο

Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας και την επιθυμητή ποσότητα για να σας ενημερώσουμε για την διαθεσιμότητά του.

We care about the protection of your data. Read our Privacy Policy

Σας προτείνουμε

Solgar Dong Quai Root Extract 100V.Caps
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Solgar Dong Quai Root Extract 100V.Caps

23,44 €
ΚΩΔΙΚΟΣ: 1893
Solgar Reishi Shiitake Maitake Mushroom Extract 50V.Caps
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Solgar Reishi Shiitake Maitake Mushroom Extract 50V.Caps

31,65 €
ΚΩΔΙΚΟΣ: 1873
Solgar Brewer's Yeast Tabs 250 ταμπλέτες
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Solgar Brewer's Yeast Tabs 250 ταμπλέτες

10,47 €
ΚΩΔΙΚΟΣ: 1856
Solgar Quercetin Complex 100V.Caps
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Solgar Quercetin Complex 100V.Caps

37,32 €
ΚΩΔΙΚΟΣ: 1752